9 april 2014

Linas matkasse och sesampanerad torsk med dillyoghurt

Det har varit lite si och så med inspiration till matlagning ett tag nu, det blir lätt samma gamla rätter som går runt runt här. För att få lite nya idéer och en paus från planering och handling har vi denna vecka testat Linas matkasse. Vi har lagat två av veckans fem rätter och är hittills positivt överraskade. Matvarorna var av hög kvalitet, allt kändes väldigt fräscht och det mesta var faktiskt ekologiskt. Tummen upp!

Kvällens middag blev sesampanerad torsk med dillyoghurt. En mycket god vardagsrätt! Kul med en annorlunda panering och ett plus för en god och enkel sås. Gurksalladen med långa remsor av hyvlad gurka var väldigt vacker, men där behövdes enligt mig lite smaksättning. Några droppar olivolja och lite flingsalt blev pricken över i:et.



Till fyra portioner

Sesampanerad torsk:
600 g torskfilé
salt, dill
1 ägg
2 dl sesamfrön
0,5 dl ströbröd

Dillyoghurt:
0,5 rödlök
2 dl matyoghurt
0,5 ask fryst dill
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Börja med såsen. Finhacka löken och blanda med matyoghurt. Rör ner dill, vitvinsvinäger och salt. Låt stå medan du gör fisken. Dela torsken i lagom stora portionsbitar. Krydda fisken med lite salt och dill. Vispa upp ett ägg i en skål, blanda ströbröd och sesamfrön i en annan skål. Doppa fiskbitarna först i ägget och vänd dem sedan i sesamblandningen. Stek fisken i smör i en stekpanna. Servera med kokt potatis, dillyoghurt och gärna en sallad på hyvlad gurka och machésallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut