4 april 2014

Krämig hallonpaj med smak av vit choklad

Fredag!!! Även om man är mammaledig känns fredag och helg lite extra speciellt, tycker jag. Nystädat hus, lite extra lyxig mat, något nybakat och förhoppningsvis en lugn stund är helg för mig!

Om ni vill baka något smarrigt i helgen kan jag tipsa om denna hallonpaj. Underbart god! Fyllningen är gjord på samma sätt som jag gör min crème brûlée, fast med vit choklad och hallon. Riktigt, riktigt krämig och god!

Pajdeg
150 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker

Fyllning
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad
5 äggulor
¾ dl strösocker
2 dl hallon (användes frusna så måste dessa pudras med potatismjöl)
0,5 dl farinsocker eller florsocker, till bränning

Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen till en fin och jämn deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen i 150 grader, ca 15 min. Låt pajskalet svalna. Koka upp mjölk och grädde. Hacka chokladen i bitar och rör ner i den heta gräddmjölken. Blanda äggulor med socker. Häll den varma gräddmjölken i äggulorna under kraftig vispning. Lägg hallon i pajskalet och häll över fyllningen. Baka pajen i mitten av ugnen i 150 grader i ca 30 minuter. För att kunna skära bitar av pajen bör den ha stått kallt i i kylskåp.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut