15 april 2014

Timjankotletter med rostade majrovor

I helgen har vi testat ytterligare några av rätterna från Linas matkasse. Fortfarande nöjda och belåtna! En av dessa rätter var timjankotletter med rostade majrovor. Majrovor hade jag faktiskt aldrig ätit tidigare, så det var extra kul att testa. Jag tyckte att smaken liknade kålrot och palsternacka, gott men ingen superhöjdare. Rätten i sin helhet var mycket god! En mycket bra vardagsrätt. Jättegoda smaker på såsen, så den skulle man kunna göra till en fläskfilé också. Jag tyckte dock att såsen blev för tunn och gjorde en redning på lite mjöl, då blev det perfekt.

Till fyra portioner
900 gram potatis
300 gram majrovor
250 g morötter
1 rödlök
1 msk olivolja
1 msk honung
3/4 tsk salt

600 g benfri fläskkotlett
1 tsk torkad timjan
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
(ev. 1 msk vetemjöl till redning)
0,5 kruka timjan

Skala och klyfta rotfrukterna. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja och honung. Strö över salt. Tillaga på 225 grader, högt i ugnen, i ca 30 minuter. Skiva fläskkotletten i cm-tjocka skivor. Blanda kryddor och vitlök och fördela kryddblandningen på köttskivorna. Stek köttet i smör och olja i en stor stekpanna. Häll på vin och grädde och låt koka i några minuter. Red eventuellt såsen om du vill ha den lite tjockare. Finhacka timjan över strö över kotletterna. Servera köttet med rotfrukterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut