15 september 2014

Pulled pork sandwich med chipotledressing

Vilken trevlig och social helg vi har haft! I fredags hade vi kompisar här på middag och då bjöd vi på denna middag, pulled pork sandwich med chipotledressing. Jättegott! Man fick helt enkelt bygga sin egen smörgås med smörstekt lantbröd, pulled pork, sallad, lök, cornichons och en dressing som jag gör genom att blanda crème fraîche, majonnäs och chipotle-pasta från Santa Maria. Så gott!!! Själv nöjde jag mig med sallad och pulled pork, men det var nog så gott :)

I lördags var vi bjudna på middag hos svärföräldrarna och igår hade vi faktiskt besök av delar av min familj från Norrland. Väldigt, väldigt mysigt och mycket god mat! Några små avsteg från dieten har det blivit, men jag har faktiskt klarat det bra :)Pulled pork
ca 1 kg benfri fläskkarré eller fläskkotlett i bit
salt, svartpeppar, chiliflakes
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 flaska barbequesås, ca 2 dl

2 dl vatten

Sätt ugnen på 125°c. Krydda köttet runt om med salt, peppar och chili. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och skär i bitar. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Blanda vatten och barbequesås och häll över köttet. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5-6 timmar, tills det är riktigt mört. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Servera med valfria tillbehör.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut