22 september 2014

Mörk chokladpannacotta med grädde och hallon

Usch, vilken besvikelse... Förra veckan blev inte alls som jag hade föreställt mig. Mammsen skulle vara här hela veckan och det skulle bli så mysigt med sällskap. I slutet av veckan skulle också min kära storasyster komma ner för en riktig tjejhelg. Jag hade föreställt mig en massa skratt och en massa god mat, kanske också en liten shoppingtur, så som det oftast blir när vi umgås. Istället kom magsjukan och jag blev risig och hängig i flera dagar! Mamma var visserligen här, men fick ägna sin tid åt att passa upp på en tvååring och en sjukling, och syrran stannade hemma. Jag som hade längtat så... Ja, ja, nu är jag i alla fall på benen igen och nu är det bara en vecka kvar tills jag får börja använda min fot lite mer! Det ska bli så skönt!

Nu när jag är frisk och kry och aptiten har kommit tillbaka känns det lockande att laga mat och blogga igen, så jag hoppas att det blir fler uppdateringar här denna vecka :)

Först ut blir receptet på efterrätten vi åt förra helgen när vi hade besök. En mörk chokladpannacotta med grädde och bär. Riktigt riktigt gott, men väldigt mäktig, så man behöver bara en pytteliten portion.

Fyra stora eller åtta små glas:
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
ev. lite vaniljpulver
ev. lite socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner gelatinbladen och rör runt. Använd eventuellt lite vaniljpulver eller strösocker som sötning. Jag tog endast vaniljpulver, då jag tycker att chokladen i sig sätter fin smak.

Jag tyckte att det bröt av fint med lite vispad grädde och syrliga hallon till den mörka chokladen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut