20 oktober 2014

Kesokaka med varma körsbär - nyttigt mellanmål!

Den grå och regniga hösten fortsätter här i Örebro. Personligen längtar jag efter vinter och snö, men det är bara att köpa läget :) Ikväll trotsade vi regnet, drog på oss regnkläderna och begav oss ut på promenad. Riktigt härlig och frisk luft ute och mysigt att komma hem och dra på sig mysbrallor, tända några ljus och dricka lite te.

Här kommer ett tips på ett nyttigt och bra mellanmål som passar utmärkt en höstdag som denna. Förvänta er dock inte någon likhet med ostkakan som man köper i butiken, denna kaka är betydligt mindre söt och känns mer matig. Ett nyttigare alternativ helt enkelt!

3-4 portionsformar:
2 ägg
1 tsk råsocker
250 g keso
ett par droppar bittermandelolja
0,5 dl grovt hackad mandel
bär, gärna körsbär

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg och socker, vispa lätt. Rör ner keso, kardemumma, bittermandelolja och mandel. Häll upp smeten i smorda portionsformar och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt svalna lite och servera sedan med en klick kvarg eller vispad grädde och varma bär, till exempel körsbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut