19 oktober 2014

Saftiga apelsinrutor

Hej, hej! Hoppas att ni har haft en bra helg! Jag har hunnit med både träning, promenader, höststädning ute och mysiga kvällar med god mat och vin, så min helg har varit väldigt bra. Så skönt att kunna använda min fot mer och mer också!

En sån här grå söndag är i alla fall jag sugen på en stor kopp te och en god kaka. Jag är väldigt sugen på att baka något smarrigt till en eftermiddagsfika. Om ni känner som jag, testa gärna att baka dessa apelsinrutor, de är otroligt saftiga och goda!

200 g smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl pressad apelsinjuice
ev. rivet apelsinskal och strösocker till dekoration

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Smörj en form med måttet 24 x 30 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda Ner det avsvalnade smöret. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Tillsätt juicen. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 15 minuter. Känn med en sticka så att kakan känns torr. Stå stå några minuter, strö över strösocker. Skär i rutor (eller trekanter som jag gjorde). Vid serveringen blandade jag även lite rivet apelsinskal med strösocker och smulade över kakorna. Jättefint och ger en extra touch av apelsin.

Receptet har jag fått av svärmor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut