4 december 2014

Kladdkakecookies med bitar av vit choklad

Nu börjar julstämningen infinna sig på riktigt här! Nästan alla julklappar är inhandlade, jag och lilltjejen bakar och fixar i köket, imorgon ska vi äta julbord med goda vänner, på lördag blir det glöggmys med familjen och på söndag ska vi antagligen besöka julmarknaden i Wadköping här i Örebro. Så mysigt!

Om ni är sugna på något annat än pepparkakor och lussekatter till helgfikat kan jag verkligen rekommendera dessa mjuksega chokladkakor med bitar av vit choklad. De smakar faktiskt lite som kladdkaka! Så galet goda att man helst vill äta en till och en till :)

Till 22 stycken
200 g choklad
50 g smör
2 ägg
1 3/4 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
3 msk vetemjöl
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Lyft bort skålen och rör ner smöret. Låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en tjock smet. blanda bakpulver med mjöl och vänd ner i äggblandningen. Vänd sedan ner chokladsmeten. Hacka den vita chokladen grovt och vänd ner i kaksmeten. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Lämna gott om utrymmer, kakorna flyter ut. Grädda i ca 10 minuter, tills kakorna nätt och jämt har stelnat. 

Man kan med fördel även blanda ner hackade nötter eller hackad daim i smeten, det blir också supergott! I ursprungsreceptet står det att det ska bli 22 kakor, men jag har en tendens att göra lite större kakor och fick inte riktigt så många, man får prova sig fram. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut