27 februari 2015

Mumsiga kärleksmums med frosting på färskost

Äntligen är det helg! Vi börjar så smått bli bättre i våra förkylningar nu, men det har varit en jobbig vecka så jag är lite extra glad att det är helg nu! Så skönt!

Idag hade jag med mig lite fika till jobbet. När man ska bjuda många är det otroligt lättsamt med kakor som kan gräddas i långpanna eller stora formar. Sånt som det blir mycket av, helt enkelt. Dessa chokladrutor blir otroligt saftiga och luftiga med en krämig glasyr på färskost och choklad. Mina kärleksmums smakar inte kaffe, för det gillar jag inte, men lite flingsalt i frostingen ger en extra dimension åt den söta kakan! Supergott!



Kaka:
200 g smör
2 dl mjölk
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 ägg
1,25 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Frosting:
80 g smör
50 g färskost
0,5 dl kakao
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk flingsalt
0,25 dl vatten

Garnering:
Kokosflingor

Sätt ugnen på 175°c. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, helst med elvisp. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner i ägg- och sockervispet. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.

Vispa rumsvarmt smör med färskost tills det är fluffigt. Vispa ner kakao, florsocker och salt tills smeten är slät. Tillsätt vatten för att få en bra konsistens. Vispa tills vattnet har gått in i smeten. Bred frostingen på den avsvalnade kakan och strö över kokos. Skär i bitar.

1 kommentar:

  1. Det var mumsilimums! Tack! Bibliotekarien var i sjunde himlen.

    SvaraRadera

Skriv ut