21 februari 2015

Tapas med syrran och gänget ger energi

Idag firar vi ett år tillsammans med vår älskade underbara dotter! För ett år sedan befann vi oss i Sydkorea på vår livs största resa. Helt otrolig att det redan har gått ett år!

Här hemma är det fortfarande sjukstuga. Hela familjen är nu ordentligt förkylda och hängiga. Vi har firat vårt första år tillsammans med lite glass. Gott för våra onda halsar :) Annars hänger vi mest i soffan och kollar på skidåkning.

Jag är lite bitter på det här skittråkiga sportlovet faktiskt... En väldig tur att vi hade en underbar inledande helg när vi var och hälsade på min familj i Norrland. Det gav tillräckligt med energi för att orka med det här :) Detta år firades Alla hjärtans dag hemma hos systeryster och hennes familj. Vi åt lite plockmat, drack vin, spelade spel och hade så mysigt! Det är sådana kvällar jag lever på!

Min systers fina Alla hjärtans-bukett!


Vi åt diverse charkuterier, bland annat chorizo, salami med fänkålsfrön och lufttorkad skinka. Vi hittade också en spännande spansk gårdsost som var marinerad i olivolja. Supergod!
En av mina favoritostar är en hård getost som heter Chevrette. Den finns i en mild och en mer lagrad variant. Konstigt nog gillar jag en milda mer. Olikt mig, som älskar lagrade ostar, men den här är så krämig och len i smaken. Mums!
Salta mandlar är aldrig fel till lite vin och ost! Kan föräta mig :)


Vi gjorde ugnsbakade minipaprikor med smaksatt färskost. Tror att det var med smak av tomat och chili. Jättegott!

Det här kanske inte ser så aptitligt ut, men ack så skenet bedrar. Det var supersmarrigt med savoykålschips! Skär kålen i bitar, skölj den, torka av den och lägg den i en skål. Ringla över olja och se till att kålen täcks av oljan. Lägg på en plåt, strö över flingsalt och kör i ugnen på 225 grader tills de är krispiga
Utöver detta åt vi även potatistortilla, heta räkor med vitlök och chili, parmesanpanerad aubergine, gratinerad getost på smördegsbotten och ett supergott surdegsbröd. Kommer inte ihåg om jag har missat något:) Middagen avslutades med crème brûlée och färska jordgubbar. Mätta var vi, det kan jag lova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut