3 februari 2015

Risentas bönpasta och pastasås med kyckling och soltorkade tomater

Igår testade vi Risentas nya bönpasta till middag. Mycket bättre än vanlig pasta ur näringssynpunkt, smaken var okej, men konsistensen lite tråkig. Funkar absolut som nyttig vardagsmat, men om jag skulle vilja lyxa till det någon gång ibland så föredrar jag absolut vanlig pasta.

Pastasåsen är en av våra gamla favoriter. Jätteenkel att göra och supersmarriga smaker! Denna gång hade vi ingen spenat hemma, det funkade lika bra ändå. Vi serverade pastan med lite ärtskott och riven parmesan.

Till 4 portioner
400 g kycklingfilé
1-2 vitlöksklyftor
6 soltorkade tomater i olja
100 g babyspenat
3 dl grädde
ev. en skvätt vitt vin
ev. lite maizena för redning av såsen
parmesanost
Skär kycklingen i bitar och stek den i lite smör. Hacka vitlöken fint och strimla de soltorkade tomaterna. Tillsätt vitlök och tomater till kycklingen och fräs med en stund så att kycklingen får ta smak. Tillsätt gärna lite av oljan till tomaterna också, det ger en jättegod smak. Tillsätt spenaten och fräs så att den krymper ihop. Tillsätt grädden och låt koka i några minuter. Smaka av med lite vitt vin, salt och peppar. Red av såsen med lite maizena om det behövs. Servera såsen med nykokt pasta och lite parmesan. Lite vin, ett nybakt härligt bröd och en god ost till så blir det en perfekt fredagsmiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut