5 juli 2015

Svalkande rabarbersaft!

Jag har gjort rabarbersaft flera gånger på några veckor nu. Vi är inte vana att ha saft hemma så det har känts väldigt lyxigt och gott med egengjord saft. Vi använde dessutom saften till drinkar på både midsommarafton och på mannens fördelsedag. Supersmarrigt att späda den koncentrerade saften med mousserande vin.

Det blir lite olika färg på saften beroende på rabarbersort. Jag har använt lite olika rabarber och den första gången jag kokade saften blev den vackert rosa, men den här gången blev den lite tråkigare i färgen. Lika god ändå :)

Här kommer receptet, som är lånat av Leila Lindholm:

Till ca tre liter saft:
1 kg  rabarber
1,5 l  vatten
4,5 dl  strösocker
1 citron, saften

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter. Rör inte, då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna. Häll upp saften i tillbringare eller flaska. Späd saften med lika delar saft som vatten .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut