5 juli 2015

Sommar och jordgubbar i mängder!

Vilken sommarvärme vi har! Underbart med semester just nu! De senaste dagarna har vi njutit av strandhäng med bad och picknick och altanhäng med en bra bok i solstolen och grillat framåt kvällen. Vi har också lyckats klämma in en heldag i Stockholm i sommarhettan.

Idag har vi varit och plockat jordgubbar på ett självplockställe utanför Örebro. Otroligt mysigt och superfina och goda gubbar. Vi plockade dock lite för mycket. Det gick av bara farten :) Vi har gett bort lite, kokat sylt och bakat en paj med rabarber och jordgubbar, men har fortfarande massor kvar. Vad ska jag hitta på?

Det blev favoritpajen fast med rabarber och jordgubbar istället för äpplen, som jag vanligtvis använder. Den är så himla enkel att göra och blir knäckig och god.

Fyllning:
ca 4 stjälkar rabarber
ca 1 dl Jordgubbar
Ev. lite potatismjöl på jordgubbarna

Pajdeg:
150 g smör 
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Skala och skär rabarber i cm-tjocka bitar. Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Lägg rabarber och jordgubbar i en pajform och strö över socker och lite potatismjöl. Smält smöret. Blanda i de övriga ingredienserna. Rör ihop snabbt till en deg. Platta ut små bitar av degen och lägg över frukten. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut