6 augusti 2015

Brysselkex

Jaha, då har jag betat av den första arbetsdagen efter semestern. Den här sommaren har verkligen passerat i rekordfart. Tyvärr känner jag mig inte alls lika utvilad och taggad som jag brukar göra vid det här laget, men jag har ett roligt jobb och härliga kollegor så det kommer säkert att bli toppen bara jag kommer in rutinerna och får igång den där arbetshjärnan igen :)

Här kommer ett recept på riktiga tantkakor. Jag älskar såna till en kopp gott te!

Till 25 st
100 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl

Garnering:
0,5 dl strösocker
0,5 krm röd hushållsfärg

Arbeta ihop ingredienserna till degen. Rulla degen till längder, ca 4 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°c. Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut