2 september 2015

Grönsaksbiffar med halloumi

Jag skulle så gärna vilja äta mer vegetariskt mat! Jag gillar verkligen kött, men ibland känns det bara fräscht med mycket grönsaker. Dessutom känns det bra ut hälso- och miljösynpunkt med mer vegetarisk mat. Jag är dålig på vegetariska recept och letar ständigt efter inspiration och nya idéer. För några veckor testade jag dessa biffar och de var riktigt goda, så de kommer jag absolut att göra igen.

Till 3-4 portioner
1 paket halloumiost
1 squash
2 morötter
1 vårlökar
0,5 kruka färsk koriander
1 ägg
1 msk mjöl
salt och svartpeppar
rapsolja

Riv halloumi, squash och morot grovt och blanda. Tillsätt finhackad vårlök och koriander. Knäck i ett ägg och tillsätt lite mjöl. Låt smeten stå kallt i kylskåpet minst 20 minuter. Forma biffar och stek i olja. Servera gärna med ugnrostade rotfrukter och en kall sås på yoghurt, lime och lite honung,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut