1 september 2015

Fläskfilégratäng med bacon


September är här och det har regnat precis hela dagen. Sommaren känns verkligen förbi nu. Men det gör inte så mycket. Tjocka härliga tröjor, höstpromenader, tv-kvällar under filten i soffan, en kopp te och massor levande ljus är inte helt fel det heller! Dessutom har jag bokat in en resa upp till familjen i Norrland som jag verkligen ser fram emot!

I helgen var det forfarande sommar och varmt och vi kunde sitta ute och äta vår lördagsmiddag, en supergod fläskfilégratäng med bacon och ost. Denna rätt var en av de första maträtter som min man bjöd mig på när vi hade träffats och den har blivit en kär klassiker hos oss :)





Till 4 portioner
1 fläskfilé, 500-600 g
1 paket bacon
3 dl vispgrädde
Massor av riven ost

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek den, salta och peppra. Klipp baconet i små bitar och stek det. Lägg fläskfiléskivorna i en ugnsform. Strö över bacon, häll på grädden och täck med riven ost. Gratinera i ca 20 minuter. Servera med potatis, ris eller grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut