27 januari 2016

Min bästa marmelad med jordgubbar, rabarber och vaniljstång

Onsdag, lillördag och sjukstuga... Här går allt på halvfart idag. Lilla tjejen har feber och tittar mest på tv och vilar. Fördelen när man inte är sjuk själv är att man får tid till att rota i frysen och pyssla lite i köket :)

Har ni också bär och frukt i frysen från sommarens skördar? Då tycker jag att ni ska testa den här marmeladen! Det är den absolut godaste marmeladen jag någonsin har gjort. Jag bara älskar vaniljstång i marmelad. Det blir så otroligt gott!


Till 5 dl marmelad
200 g jordgubar
200 g rabarber
0,5 vaniljstång
2,5 dl syltsocker

Ansa och skär frukt och bär i bitar. Lägg frukt och bär tillsammans med snittad vaniljstång och syltsocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Häll upp marmeladen i rena, varma burkar och förvara i kylen. Det går bra att variera bär och frukt. Jag har även testat med plommon och det blev också jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut