28 januari 2016

Favoritlunchen! Kesoplättar med hallon, kvarg och mandelsmör

Hos oss fortsätter sjukstugan. Jag är hemma med en liten snorig och hostig tjej. Även jag börjar känna av en öm hals. Jag hoppas verkligen att jag slipper lindrigt undan. Vi försöker i alla fall att mysa så gott det går. Vi läser, spelar spel, bygger pussel, ser på tv och lagar mat.

Favoritlunchen här hemma just nu är kesoplättar. Vi älskar det! Med bär, grädde och mandelsmör blir det rena rama lyxlunchen. Till vardags byter jag ut grädden mot kvarg som jag blandar med hallonen. Också jättegott!Till 2 portioner
250 g keso
2 ägg
1,5 msk fiberhusk
ev. en skopa proteinpulver med vaniljsmak

Mixa keson slät. Knäck ner äggen. Mixa lite till. Blanda ner fiberhusk och mixa till en slät smet. Det blir riktigt gott och fluffigt med en skopa vassleproteinpulver i, men inget måste. Värm en stekpanna med kokosolja. Stek små plättar. När du vänder dem kan du platta till dem lite. Vänd dem sedan en gång till. Servera gärna med bär, grädde och mandelsmör. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut