23 juni 2016

Hasselnötskräm med choklad

God kväll på er! Då var det midsommarafton imorgon :) Mysigt! Vi hoppas på bra väder så att vi kan åka iväg på lite traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstång och picknick. På kvällen blir det grillning, gott att dricka och lite sällskapsspel.

Jag måste bara berätta om en hasslenötskräm med choklad som vi testade att göra igår morse. Så himla, himla god. Som nutella fast godare! Mindre sötsliskig och mer chokladsmak. Mmmm! Vi åt den till bananplättar, jordgubbar och kvarg, men den passar såklart utmärkt på en rostad macka också. Receptet hittade jag på 56kilo.se, men har gjort några små justeringar efter mitt tycke och smak.2,5 dl rostade hasselnötter utan skal
1 msk kokosfett
2-3 msk honung
2-3 msk kakao av bra kvalitet
1 tsk vaniljpulver
0,5-1 dl kokosmjölk

Rosta nötterna i en het panna. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga av så mycket som möjligt av skalet. Mixa nötterna i matberedare med s-kniv tills du fått en fin kräm. Det tar ca 10 minuter. Mixa ner kokosfett, honung, kakao och vaniljpulver och sist kokosmjölken. Smaka av och tillsätt mer honung om du vill ha en sötare kräm. Tillsätt mer kokosmjölk om du vill ha den rinnigare. Förvaras i kylskåpet i upp till 3 veckor.

Smarrigt till sommarfrukosten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut