25 juni 2016

Midsommar hos oss!

Hej hej!
Hoppas att ni har haft en fin midsommarafton och en härlig midsommardag! Här i Örebro har det varit kanonväder och tokvarmt idag, så vi passade på att spendera dagen utomhus. Vi behövde få lite trädgårdsfix gjort, men det var så varmt att det blev minst lika mycket vila i solstolen på altanen. Puh, man orkar inte göra mycket i den här värmen :)

Midsommarafton firades på hemmaplan. Vi startade dagen med promenad och blomplockning och efter en hel del knep och knåp blev det till slut en krans till lilltjejen :) Innan vi drog vidare till midsommarfirande i Brunnsparken blev det lunch som bestod av sill, potatis, ägg och räkcheesecake.

Enligt vår tradition blev det sedan grillning framåt kvällen. Vi gjorde en sallad med ugnsrostad färskpotatis, sparris, avokado och stekt halloumi. På grillen la vi flankstek, aubergine och champinjoner. Så himla gott! Jag hade även gjort en röra på ugnsrostade rödbetor och fetaost. Det här gjorde jag och syrran för någon vecka sedan och det är bara så gott. Det kommer jag att göra många gånger i sommar!

Självklart måste man även ha en efterrätt och denna gång blev det chokladkaka och hemgjord glass med nutella. Glassen är väldigt smarrig och superenkel att göra. Bara att röra ihop och stoppa in i frysen. Testa den!

Räkcheesecaken finns sedan tidigare på bloggen. Ni hittar den här!

Ugnsrostad potatis och sparris med sallad, avokado och stekt halloumi. Toppa gärna med lite örtolja!

Så god och så enkel röra! Ugnsrosta rödbetor med lite olivolja tills de är mjuka. Låt svalna och mixa sedan med fetaost tills smak och konsistens känns bra. Jag tog ca 500 g rödbetor och en förpackning feta. Lite salt och svartpeppar på det!
Chokladkakan är en vanlig kladdkaka, fast dubbel sats så att den skulle bli hög och fin :) Ni hittar mitt kladdkakerecept här!


Glassen är en gammal favorit som går att variera i oändlighet. Den här gången ringlade jag ner lite Nutella som var kvar efter bullbaket tidigare i veckan. Ni hittar receptet på glassen här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut