7 juli 2016

Blomkålspizza med getost och serrano

God morgon!
Här kommer ett jättegott recept på en lyxig och nyttig middag! Blomkålspizza! Har ni testat det? Man gör en "pizzabotten" på riven blomkål, ost och ägg. Man kan inte förvänta sig en traditionell seg och degig pizzabotten, då blir man nog besviken, men smakerna är verkligen supergoda tillsammans. Dessutom känner man sig inte så tung i magen efteråt :) Det här kommer jag definitivt att göra många gånger.

Man kan ju självklart toppa pizzan med precis vad man vill. Denna gång körde jag på favoriten getost, men kommer nog att testa med andra toppingar framöver.

Till två portioner

Blomkålsbotten:
200 g blomkål
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl riven mozzarella
2 msk mandelmjöl
0,5 tsk salt
1 ägg

Topping:
0,5 burk ricotta
100 g chèvre
1-2 förkokta rödbetor
4 skivor serranoskinka
Ruccola, blandade nötter, flytande honung

Sätt ugnen på 250°C. Mixa eller riv den råa blomkålen till ett fint ris. Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, mandelmjöl, salt och ägg till en deg/smet. Platta ut degen/smeten till 2 runda pizzor på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna har stelnat och fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.

Bred ricottaost över bottnarna. Smula över getosten. Klyfta rödbetorna och lägg några klyftor här och där. Lägg på serranoskinkan. Grädda ytterligare 5-10 minuter. Toppa gärna med ruccola, nötter och lite flytande honung vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut