2 januari 2017

Nyårsefterrätten - pannacotta med mjölkchoklad och kola

Här kommer efterrätten från nyårsafton! En ljuvligt len och god pannacotta i två lager, mjölkchoklad och kola. Pannacottan toppades med hallon och mini-Oreos. Supergott med det syrliga från hallonen och det krispiga från kakorna. Passade bra med ett glas Amarula till också :)


Mjölkchokladpannacotta
1 st gelatinblad
2,5 deciliter vispgrädde
1 msk socker
50 gram mjölkchoklad

Lägg gelatinbladet i kallvatten i 5 minuter. Koka upp grädden och häll i strösockret. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Häll upp i glas och låt stå kallt minst 3 timmar för att stelna innan du häller på nästa lager med pannacotta. 

Kolapannacotta
1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk) 
5 dl grädde
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i ca 5 min. Värm upp grädden i en kastrull på spisen och ta den från värmen precis när den börjat koka. Rör ner dulce de lechen, och rör om tills den har löst sig. Rör ner gelatinbladen och häll sedan upp i formar eller glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.

Servera med hallon och små kakbitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut