10 augusti 2019

Knäckig hallonpaj

Den här pajen har jag testat ett par gånger i sommar. Pajdegen är gjord på samma sätt som man gör kolakakor och den blir så himla knäckig och god. Funkar både med rabarber och hallon. Säkert med äpplen också. Testa!


2 dl hallon (ev. lite potatismjöl)
100 g kallt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en pajform med hallon. Om bären är väldigt blöta, strö över lite potatismjöl. Arbeta ihop alla ingredienser till degen. Platta ut små bitar av degen och fördela över hallonen. Grädda i ca 25 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut