9 augusti 2019

Halloumi-macka

Då försöker jag mig på det här med bloggandet igen då :) Som ni säkert har märkt så har det varit ett superlångt uppehåll, men jag har ju saknat bloggandet jättemycket, så jag gör ett försök till och hoppas att tiden och orken räcker till i höst. Jag har dessutom några nya matfavoriter som jag vill dela med mig av, så nu kör vi! Först ut blir vår absoluta favoritmat just nu. Halloumi-macka! Vi äter det säkert en gång i veckan, så gott är det!


Till två personer:
2 skivor gott surdegsbröd
olivolja
1 avokado
1-2 msk crème fraîche
salt och peppar
1 förpackning halloumi
1 rödlök
lite smör, strösocker och vitvinsvinäger
chili mayo

Stek brödet i lite olivolja tills det blir härligt frasigt. Mosa avokadon och blanda med lite crème fraîche. Smaka av röra med salt och peppar. Skär rödlöken i skivor. Stek den i lite smör tills den har blivit mjuk och fått fin färg. Strö över lite strösocker och tillsätt ca en tsk vinäger och låta fräsa en kort stund. Ställ löken åt sidan. Skär halloumin i skivor och stek tills skivorna har fått fin färg. Bygg en macka med avokadoröra, stekt halloumi och stekt, karamelliserad lök. Toppa med Santa Marias chili mayo. Den är verkligen pricken över i:et! Servera sedan med en god sallad, 

1 kommentar:

Skriv ut