6 augusti 2011

Tapaskväll hos syrran!

En dag under min vecka hemma hos min familj i Norrland spenderades i min storasysters kök. Jag, min syster och två av hennes nästan vuxna söner hade bestämt oss för att laga mat tillsammans. Matlagning är nämligen ett intresse vi alla delar. Syrran och jag är mattokiga och hennes söner har dessutom valt att utbilda sig inom restaurangbranschen :)

Vi lagade mat, pratade och drack vin och resultatet blev en mycket trevlig tapaskväll! På tapas-bordet stod en spansk potatistortilla, patatas bravas, som är friterad potatis med en tillhörande chilikryddad sås, chilimarinerad scampi, fläskytterfilé fylld med soltorkad tomat, ost och basilika, vitlöksfrästa champinjoner, små spanska kryddstarka korvar, lufttorkad skinka, oliver, manchegoost och en härlig hembakt foccacia. Och till efterrätt serverades små, små skålar med vit chokladsoppa toppad med pistaschnötter och olivolja, något som den ene sonen snappat upp på en resa i Spanien. Mäktigt, men väldigt gott! Nedan följer några utvalda bilder från vår härliga tapaskväll. Tack kära syster!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut