17 september 2011

Fiskgratäng på lax och räkor

Vi borde helt klart äta mer fisk i det här hemmet. Det är inte ofta jag gör fisk, kanske för att jag inte är så himla bra på det. Den här veckan blev det dock en fiskgratäng med lax och räkor och det blev himla gott!

Till 4 portioner
500 g laxfilé
4 dl grädde
1 msk maizena-redning (eller vetemjöl)
1 ask cantadouost, vitlök och örter
170 g räkor

Lägg laxfilén i en ugnsform. Blanda maizena (eller vanligt vetemjöl) med lite av grädden så den löser sig och häll sedan på resten av grädden. Blanda ner färskosten i grädden. Om man vill kan man koka upp grädden först, då ser man om man kanske behöver reda mer och dessutom smälter osten ner bra med grädden.

Häll såsen över fisken och kör den i 200 grader i ca 15 minuter. Strö över räkorna och sätt in fisken i ca 5 minuter till, bara så att räkorna blir varma. Dekorera med några dill-kvistar och servera med potatis och grönsaker.

Den här gången hade vi köpt färsk lax och det blev så himla saftigt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut