19 september 2011

Tagliatelle med lövbiff och grönsaker

För ett tag sedan gjorde vi en jättegod pasta med lövbiff och en massa grönsaker. Det blev riktigt fräscht!



Till 6 portioner
600-700 g lövbiff
1 paprika
0,5-1 squash (beror på storlek)
1 paket fryst sparris (eller färska)
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar
2 tsk dijonsenap
3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraîche
valfri pasta
parmesan att riva över

Tina sparrisen och skär den, de andra grönsakerna och löken i grova bitar och stek dem i lite olivolja tills de fått fin färg. De ska gärna ha kvar lite spänst och krispighet. Ta upp grönsakerna ur stekpannan. Strimla lövbiffen och stek den snabbt. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och crème fraîche och smaksätt med senap. Låt köttet puttra i såsen i några minuter och tillsätt till sist grönsakerna. Låt grnsakerna bli varma och servera sedan med nykokt pasta. Tagliatelle passade utmärkt! Riv gärna lite parmesan över pastan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut