25 oktober 2011

Hemgjorda köttbullar och spagetti

Idag blev det hemgjorda köttbullar och spagetti till middag hos oss. För att göra måltiden lite nyttigare blev det massor av kokt broccoli och mindre spagetti för min del :) Enkelt, lättsamt och kanske lite tråkigt, men gott var det! Jag älskar hemgjorda köttbullar! Men hur får man dem runda och fina egentligen? Mina blir alltid som små trekanter...

Till 4 portioner
500-600 g nötfärs
1 liten gul lök
0,5 dl ströbröd
1 dl grädde eller mjölk
1 ägg
salt och peppar

Blanda ströbröd och grädde och låt svälla. Blanda sedan ner köttfärs, äggula, finhackad gul lök, salt och peppar. Forma till bollar och stek på medelvärme i smör. Servera med kokt pasta eller kokt potatis, sås och lingon. Båda varianterna är ju gott!

4 kommentarer:

 1. Mammas brukar inte heller bli runda Anders

  SvaraRadera
 2. Jag som tycker att hennes brukar vara så bra! Det kanske hör till när de är hemgjorda!

  SvaraRadera
 3. Har aldrig gjort köttbullar jag, bara ätit mammas :-) Men jag gör biffar ist. Kul att följa din blogg! Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det enklare att göra biffar! Det gör jag oftast också! Vi hörs!

  SvaraRadera

Skriv ut