29 oktober 2011

Lyxig fredagskväll med plockmat!

Igår kväll blev en superlyxig mysfredag hemma hos oss. Jag firar att det mycket efterlängtade höstlovet äntligen är här! Puh, vad jobbigt det har varit på jobbet ett tag nu....

Det blev ingen riktig middag utan bara en massa småplock. Det kändes som vi åt förrätt på förrätt och det älskar vi! Helt perfekt med ett glas mousserande vin till! Tyvärr är det så svårt att ta bra bilder i höstmörkret, de blir antingen för mörka eller för upplysta. Här kommer några trots allt!

Smördegspajer med avokadofyllning toppade med kräftstjärtar och dill, mini-getosttoast med lite ringlad honung, serranolindade dadlar fyllda med getost, lite gröna salladsblad och körsbärstomater. Mycket gott!

Två olika sorters lufttorkad skinka, fransk lantsalami, salami med parmesankant, honungsmelon och physalis.

Ostbricka med fikonmarmelad, Cambozola och Marquis i förgrunden och Talleggio och päron i bakgrunden.

Kex och vindruvor! Kexen i förgrunden köpte jag på Örebro ost för ett tag sedan. Supergoda! Lite sega och knapriga med mandel och torkade frukt i. Jag återkommer med mer information om dem för de rekommenderar jag verkligen!


Idag blev det brunch på rester från igår :) Nu bär det snart av mot matmässan "Smaka" på conventum i Örebro. Ett mycket trevligt initiativ av en kollega!

2 kommentarer:

  1. Skönt med lite välförtjänt ledighet! Ni gjorde helt rätt i att fira det :) Ha det gött!

    SvaraRadera

Skriv ut