24 oktober 2011

Sallad med matkorn och bönor

Nyttigare mat var det utlovat! Efter en helg där inte en enda tanke ägnats åt kalorier kändes en sallad ganska skönt i magen! Supergott och fräscht blev det!

Salladen bestod av matkorn, blandade salladssorter, körsbärstomater, oliver, strimlad soltorkad tomat, feta och en majs- och bönbladning. Till bönblandningen använde jag en liten förpackning av Zetas blandade bönor (vita bönor, kidneybönor och kikärtor), ca 0,5 dl majskorn, 1 msk olivolja, 0,5 msk vitvinsvinäger, flingsalt och svartpeppar. Bara att blanda ihop och servera som den är eller i sallader. Jag vill gärna smaksätta bönor med något, annars blir de lätt lite torra och tråkiga. Det här blev perfekt!

Matkorn är för övrigt en favorit i bland matgrynen. Jag gillar att matkorn är större än couscous och bulgur och har lite tuggmotstånd. Mycket gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut