18 oktober 2011

Kasslergratäng med champinjoner

Jag har så svårt att få idéer till vardagsmat! Det är inte lätt när maten helst ska vara både billig och nyttig. Och gå snabbt att göra! Förra veckan gjorde vi en kasslergratäng som blev himla god. Den gick jättesnabbt att göra och kasslern hade vi hittat till en billig penning! Men med tanke på osten blev den kanske inte så jättenyttig...

Till 4-6 portioner
ca 400 g broccoli
ca 600 g kassler
2 burkar konserverade champinjoner
2 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl grädde
3 dl mjölk
1-2 dl riven ost

Strimla kasslern och stek den tillsammans med svampen tills all vätska har försvunnit och den har fått lite färg. Strö över mjöl och häll över grädden och mjölken. Rör om och låt småputtra i några minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Oftast behövs inte så mycket salt i rätter med kassler. Täck botten med en ugnsform med broccoli och häll över såsen/stuvningen. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.

Servera gärna ris till. Eller bara lite grönsaker, det åt jag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut