17 oktober 2011

Renskavsgryta med svamp och lingon

Här kommer ett recept på en härligt höstig och mycket god renskavsgryta med svamp och lingon. Måltiden fick högsta betyg av min man som gärna vill ha den igen snart! Jag säger tack till grannen för trattkantarellerna och tack till svägerskan för lingonen. Vad alla förser mig med godsaker!

Till 4-6 portioner
ca 500 g renskav (eller t ex lövbiff)
1 gul lök
smör att steka i
ca 10 st färska champinjoner
2 dl förvällda trattkantareller
salt, peppar
4-5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk viltfond
2-3 msk hackad färsk timjan
0,5 dl lingon
maizena att reda av med

Fräs lök och renskav i en stekpanna i lite smör. Tillsätt svampen och låt fräsa med i smöret. Eftersom jag hade färska champinjoner lät jag dem gå i en stund innan mina redan förvällda kantareller. Salta och peppra. Häll på grädde och tillsätt timjan och fond. Låt grytan puttra i några minuter. Red eventuellt av med lite mjöl. Tillsätt lingonen mot slutet. Jag tycker att det smakar väldigt gott om de inte kokar sönder helt. Vi åt grytan tillsammans med ugnsstekt potatis, kålrot och morot. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut