22 december 2011

Rocky road fudge

Som hos många andra har Rocky road-godiset blivit ett stående inslag på julen även hos oss. De är ju så himla goda! I år testade jag dock en ny variant, där man blandar kondenserad mjölk med den smälta chokladen. På det sättet blir inte chokladen så hård, utan mer som en fudge. Och det bästa av allt, det blir supersnygga raka bitar när man skär dem. De blev faktiskt snäppet godare och snyggare, tycker jag.

Rocky road fudge, 50 bitar
400 g choklad, blanda gärna mörk choklad och mjölkchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
25 g smör
2,5 dl salta jordnötter
2,5 dl minimarshmallows
1 påse dumlekola

Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. Hacka dumlekolan i mindre bitar. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad tillsammans med smör och kondenserad mjölk över vattenbad. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet. Låt svalna något. Blanda sist i marshmallows, jordnötter och dumlekolor - rör inte för mycket för då smälter marshmallowsen. Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar. Skär i rutor. Förvara i kyl.

Ursprungsreceptet kommer från Alltommat.se, här med en del små justeringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut