10 januari 2012

Ugnsrostade grönsaker och kyckling med serrano

Ja, som ni säkert har sett har det varit en hel del godsaker här ett tag. Både godis, efterrätter och kakor. Jag känner därför att lite nyttigare vanor vore på sin plats nu. Jag gillar dessutom att äta mycket fräscha grönsaker! Den här middagen åt vi när min svägerska var här på filmkväll. Det blev massor av olika grönsaker som vi tillagade i ugnen, kycklingfilébitar inlindade i serranoskinka och till detta, en getostkräm.

Aubergine, squash, paprika, färsk broccoli och gul lök i bitar på en plåt. Lite olivolja, flingsalt och svartpeppar och sedan in i ugnen tills de har fått vacker färg. Jag gillar när grönsakerna fortfarande har kvar lite av sin krispighet och inte bara är sladdriga, därför kör jag inte mina så länge.

De färdiga grönsakerna!

Kycklingen skär jag i lite mindre bitar. Jag tycker att filéerna oftast är så stora så här har jag delat varje filé i 3-4 avlånga bitar. Linda in kycklingen i lufttorkad skinka. Stek i smör tills de har fått fin färg. Stek klart kycklingen i ugnen. Det kan ta allt från 10-30 minuter beroende på hur stora bitar man har och hur länge man har stekt dem i stekpannan. Kolla köttsaften eller kör med en termometer!

Jättegod och fräsch mat! Servera gärna med en kall sås!

2 kommentarer:

  1. Låter gott, men hur många grader ska ugnen ha?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar ha ca 175 grader. Lycka till!

      Radera

Skriv ut