22 februari 2012

Fläskkotletter i sambalgrädde

Ja, då var jag tillbaka i det gråa trista Örebro igen efter en vit och mysig Timrå-vistelse. Idag är det städning, tvättning och inhandling av mat som står på schemat. Tråkiga saker som jag konstigt nog mår bra av att göra. Det ska bli så skönt med ett rent och fint hus och ett välfyllt kylskåp inför en härlig avslutning på mitt sportlov!

Veckans vardagsrätt blir kotletter i sambalgrädde. Säkert en rätt som många redan har provat på. Det är ett vida spritt recept :) Hur som helst är det otroligt enkelt, sköter sig själv i ugnen och köttet blir så mört och gott. Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittat billiga fläskkotletter blir detta en supergod middag en vanlig vardag. Tillbehören kan få avgöra nivån på lyxighet, tycker jag :)


4-5 benfria kotletter
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
3 msk soja
2 tsk sambal oelek

Lägg kotletterna i en ugnsform. Vispa ihop grädde, crème fraiche, soja och sambal oelek. Häll blandningen över kotletterna. Tillaga i ugn, 175° c i ca 1, 5 timme.

3 kommentarer:

  1. Den här rätten är som sagt väldigt god o enkel att göra. Jag har gjort den nå ggr. Å nu har jag fryst in matlådor som bara är till att värma :-) Även den med bacon o fläskfilé. Hoppas resan hem gick bra. Synd vi inte kunde ses :-( Vi hörs Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, jag förstår att det är smidigt med lite matlådor i frysen nu :)Jättetråkigt att vi inte kunde ses! Hoppas att ni har det bra!

    SvaraRadera

Skriv ut