24 februari 2012

Köttfärspaj med rökt skinka

Ja, jag vet, det låter lite mysko med rökt skinka i en köttfärspaj, men jag lovar att det ger en supergod, lite rökt smak på köttfärsröran. Det här receptet har jag fått av min svärmor och det har blivit en favorit hos oss. En väldigt god och saftig köttfärspaj. Ett perfekt recept för en fredagskväll!

Här blir det dock en annan middag ikväll, en riktig fredagsklassiker hos oss. Återkommer med mer om det. Ha en skön kväll!



Pajdeg

75 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1-2 msk kesella

Köttfärsröra:
300 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 buljongtärning
2-4 msk tomatpuré
50 g rökt skinka
salt, peppar
lite vatten

Ostsmet:
2 ägg
2 dl crème fraîche
2 dl riven ost
2 msk riven parmesan

Topping:
Skivade tomater
1 tsk hackad basilika
2 msk hackad persilja

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 200°c i 10 minuter. Stek lök och köttfärs och smaksätt med buljong, tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt lite vatten om det behövs. Häll köttfärsröran i pajskalet och bred över ostsmeten. Grädda i ca 15 minuter i 200 grader. Lägg på skivade tomater och strö över örter. Grädda i ca 10 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut