16 mars 2012

Fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon

Åh herregud vad skönt att det äntligen är fredag! Den här veckan har varit så otroligt jobbig på jobbet så jag känner mig helt slutkörd. Det känns som om jag bara har jobbat och sovit, jag har inte ens hunnit med ett träningspass. Och i helgen måste jag plugga till min distanskurs... Puh, känner mig trött och less av att bara tänka på det. Jag ska försöka att pigga upp mig med lite träning, promenader, god mat och lite film också. Vi får se vad det blir för mat i helgen... Min man var sugen på kantarellsås och vi har ju faktiskt kvar kantareller i frysen...

En av våra middagar förra helgen var fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med balsamicosås. Till detta serverades sötpotatis och en sallad. Mums!

Älskar bacon! Det gör så mycket för smaken på kycklingen och såsen!
Mitt fina plommonlila hjärtformade fat från Bruka design funkar både som serveringsfat och ugnsform. Så fint! 

Till fyra portioner
600 g kycklingfilé
8 skivor bacon
8 små bitar fetaost
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond


Dela varje kycklingfilé i två delar om de är stora. Skär ett snitt i varje kyckling och lägg in en bit fetaost. Linda baconskivorna runt kycklingen och stek kycklingen tills att baconet har fått fin färg, krydda dem med lite svartpeppar. Lägg över den i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger och fond. Häll det i formen. Stek klart kycklingen i mitten av ugnen, tar tar ca 15-20 min. Servera med potatis och grönsaker. 

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet!!
    Lagade detta till middag nu ikväll, och både jag och min sambo tyckte att det blev riktigt gott!

    Serverade med egengjord potatisgratäng och beasås, mums!

    SvaraRadera
  2. Gjorde det igår och det vart grymt med färsk citronpasta!

    SvaraRadera

Skriv ut