14 mars 2012

Lasagne med getost och spenat

Ja, såklart måste jag ju göra en maträtt med getost när jag är för mig själv! Den här gången blev det en rätt som jag och min svägerska ofta har gjort tillsammans. Hon är nästan lika galen som jag i getost :)

Lasagnen är vegetarisk och innehåller bland annat spenat, getost och soltorkad tomat. Väldigt enkla, men väldigt goda smaker. Receptet kommer ursprungligen från ica.se, men är som vanligt omgjort för att passa mig.

Nu väntar sängen och en bra bok, är helt slut efter min långa arbetsdag.Till fyra portioner
200 g färska lasagneplattor
400 g fryst bladspenat
1 stor gul lök
200 g chèvre
2 dl crème fraîche
2 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
0,5 dl strimlade soltorkade tomater i olja (avrunna)
1 tsk torkad eller fryst basilika
salt, peppar
ca 50 g riven lagrad ost


Sätt ugnen på 200°c. Tina bladspenaten. Skala och hacka löken. Fräs den och bladspenaten i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt lite salt och svartpeppar. Mosa chèvreosten och blanda med crème fraîche och 1 dl av gräddmjölken. Rör ner de soltorkade tomaterna i ostsåsen. Krydda med basilika.
Varva lasagneplattor, spenatfräs och ostsås i en ugnsform. Avsluta med ett lager ostsås. Häll resten av gräddmjölken i kanten på formen, så att inte lasagneplattorna blir torra. Toppa med lite extra riven ost. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med en sallad och eventuellt lite bröd.

5 kommentarer:

 1. Åhhh den är ju så god, snart dags att njuta av den tillsammans tycker jag! Vi hörs!

  SvaraRadera
 2. Hej! Har provat denna lasagne och oj vad gott! En 10-poängare! =) Självklart var jag tvungen att dela med mig av receptet och länkade även till dig, hoppas det är ok. =)

  Trevlig kväll!

  /malin..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade den! Den är en av mina favoriter också. Självklart är det okej att länka hit.

   Radera
 3. Hej, har en fundering. Om man inte vill ha den som vegetarisk, vad skulle du rekommendera att man har i den då?
  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Salami skulle säkert passa bra ihop med getosten. Kyckling funkar nog också bra. Eller lammfärs!

   Radera

Skriv ut