14 april 2012

Omelettrullar med gräslök och rökt lax

Bonjour tout le monde! Ja, som ni förstår är jag helt inne i att snacka franska nu. Och vad roligt det är att använda sin franska till lite mer än att lära eleverna färger, veckodagar och att räkna till tio : )

Idag har min franska gäst åkt till Göteborg för att träffa bekanta och alla elever har egna aktiviteter med sina värdfamiljer. Så skönt med lite andrum! Det är trots allt ganska ansträngande att ha någon som man inte känner hemma hos sig hela tiden. Det har dessutom varit full rulle med aktiviteter sedan de kom och på måndag är det full fart igen. Besök på skolan, slottsvandring, Wadköping, bowling, korvgrillning vid Oset och middagar tillsammans... Ja, mycket ska hinnas med innan våra gäster drar vidare till Stockholm. Nu ska jag dock vila upp mig lite och ikväll blir det myskväll med några kollegor. Lite god plockmat, vin och prat. Ska bli så trevligt!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av recpetet på omelettrullarna jag gjorde till min vårbuffé förra helgen. Jättegoda!

Omelett:
8 ägg
4 msk grädde eller mjölk
salt, peppar

Fyllning:
3 msk Philadelphiaost
1,5 msk majonnäs
1,5 msk crème fraîche
0,5 kruka gräslök

Garnering:
strimlad rökt lax
citronskivor

Värm ugnen till 200 grader. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, smörj gärna papperet lite. Häll äggsmeten i långpannan och grädda i ca 8 minuter. Låt omeletten svalna medan du gör fyllningen. Rör ihop Philadelphia, majonnäs och crème fraïche. Bred ut röran över omeletten och klipp gräslök över hela omeletten. Rulla ihop omeletten som när du gör kanelbullar. Skär i små bitar och dekorera med strimlad lax och en liten citronskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut