13 juli 2012

Den godaste äppelpajen någonsin!!!

Alltså nu är det bara till att ge sig iväg och köpa äpplen och plocka fram smöret ur kylskåpet för den här äppelpajen måste ni bara testa!!!

Under min vistelse här hos familjen i Norrland har systersonen bakat denna äppelpaj två gånger. Båda gångerna hade jag svårt att lägga ifrån mig skeden och sluta äta efter en normal bit. Så galet god paj! Frasig och lite knäckig. Mmmm! Helt klart en av de absolut godaste äppelpajer jag har ätit! Någonsin.

Här hade han gjort små portionspajer, men pajen går naturligtvis att göra i en stor pajform också. Tyvärr var det sent på kvällen och mörkt när jag skulle ta bilden, så den blev då inget vidare, men ni får hålla till godo :)

Till en pajform

Fyllning:
ca 5 äpplen (beror på storlek)
smör att steka i
strösocker
kanel
kardemumma

Pajdeg:
200 g rumsvarmt smör
200 g strösocker
200 g vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Skala äpplena och skär dem i bitar. Stek dem i lite smör. Strö över lite socker, kanel och kardemumma och stek tills äpplena har blivit lite mjuka. Lägg äpplena i botten av en pajform. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut till plattor som du lägger ovanpå äpplena. Grädda i ca 30 minuter eller tills äppelpajen har fått fin färg. Servera med vaniljsås ellervaniljglass.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut