11 juli 2012

Gratinerad bruschetta med hemgjord tomatsås och mozzarella

Nej usch, vilket tråkigt väder det har varit här i några dagar nu. Det bara regnar och regnar... Känner mig lite uttråkad och rastlös nu faktiskt :) Men, det går då verkligen ingen nöd på mig här uppe i Norrland! Det har varit grillfester, spelkvällar, besök hos familj och vänner. Jag kommer antagligen att rulla ner till Örebro igen när det är dags att ta sig hemåt, för herre min gud vad mycket gott jag äter och fikar hela tiden :)

Idag tänkte jag bjuda på lite inspiratoin från en grillkväll hemma hos syrran. Där blev vi bjudna på helt fantastiska bruschetta som min systerson hade gjort. Han hade kokat en riktigt smarrig tomatsås som han sedan skedade på bitar av vitt lantbröd. Lite mozzarella och basilika på toppen och sedan gratinerades bröden en stund tills osten hade smält. Mums!

Superenkelt är det också. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett kryss på tomaterna och skålla dem i det kokande vattnet. Ta bort skalet. Mosa tomaterna och låt puttra i en kastrull, smaksätt gärna med vitlök, örter, salt, peppar och lite olivolja.

Skär brödet i bitar, bred på tomatsåsen och toppa med mozzarella och lite basilika. Gratinera i 225 grader tills osten har smält och fått fin färg.

Tomatsåsen går naturligtvis att äta som sås till pasta eller bara doppa lite bröd i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut