18 juli 2012

Marängsviss med jordgubbar och egen chokladsås

Äntligen har jag fått se solen och känna riktig sommarvärme! Det var ett tag sedan! Min dag inleddes med ett träningspass på Friskis och sedan satt jag i flera timmar på altanen och bara njöt av solen och värmen. Jag till och med somnade i solstolen en stund. Så skönt!

Det har blivit dåligt med matlagning här på sistone. Idag tog vi cykeln in till stan för att träffa kompisar och vi bestämde oss för öl och hamburgare på Pitchers här i Örebro. Jag måste säga att jag älskade deras hamburgare tidigare, men var faktiskt inte lika imponerad idag. Det var gott och så, men inte det där lilla extra som jag tyckte att de hade tidigare. De hade dessutom slutat med flera av de godaste hamburgarna! Synd! När vi hade ätit klart bestämde vi oss för att inta efterrätten hemma hos oss. Det blev en enkel och snabbt fixad marängsviss med jordgubbar. Jättegott! 

I skålarna hade vi glass, grädde, maränger, jordgubbar, hackad daim och chokladsås. Mums! Jag brukar alltid göra en egen chokladsås, tycker att det är så mycket godare än den köpta! Dessutom är det gott när den fortfarande är lite varm :) Receptet kommer från min syster!Chokladsås
50 g smör
1,5 dl socker
0,5 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
lite potatismjöl till redning
Smält smöret och vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och mjölk. Blanda någon matsked potatismjöl med lite vatten och häll i lite i chokladsåsen. Koka upp under vispning. Obs! Häll i lite redning i taget och testa dig fram, såsen blir lätt tjock så man behöver inte ta mycket potatismjöl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut