19 juli 2012

Pannkakor i solen

Idag har det varit en riktig latdag här :) Det började så bra med lite städning och plockning här hemma, men när solen tittade fram för andra dagen i rad kunde jag inte hålla mig ifrån att gå ut. Ja, städningen får vänta tills imorgon :) Nu har jag suttit i flera timmar och bara njutit av sol och läsning! Det har också blivit en liten lunchpaus med pannkakor. Mysigt!

Till pannkakorna serverades hemgjord jordgubbssylt och grädde. Eftersom det fanns lite chokladsås kvar sedan gårdagens marängsviss fick det även bli en pannkaka med chokladsås :) Det är så typiskt Frankrike, där säljer de pannkakor, eller ja, crêpes, med nutella i varje gathörn. Jag bara älskar det!

Till 8-10 pannkakor
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
2-3 msk smör

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Smält smör i en stekpanna och häll ner i smeten. Grädda tunna pannkakor i stekpannan.

Läser ni nåt i sommar då? Här är det just nu Keplers Eldvittnet som får följa med ut i solstolen. Riktigt spännande än så länge! Dessutom lite roligt eftersom den utspelar sig i mina hemtrakter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut