6 augusti 2012

Minipajer med getost, oliver och timjan

Nu börjar semestern verkligen närma sig sitt slut. Bara en ynka dag kvar... Usch, har känt mig på dåligt humör hela dagen. Men det har nog inte med jobbstart att göra, dagen har bara känts fruktansvärt tråkig. Tråkigt när de sista semesterdagarna bara regnar bort... Hur än vädret blir imorgon ska jag se till och ha en bra dag! Planerar att få massor av bra saker gjorda!

Innan jag går och lägger mig tänkte jag tipsa er om fantastiskt goda och söta minipajer med getost, oliver och timjan. Passar perfekt på en buffé, till plockmaten eller som förrätt. Såg ett liknande recept i en tidning och blev inspirerad att testa :) Superenkelt och snabbt när man använder färdig smördeg, men självklart kan man även göra en vanlig pajdeg om man vill.  Här kommer min variant!

Till 6 st minipajer
3 plattor frusen smördeg
125 g chèvre
ca 18 st svarta oliver utan kärnor
3-6 st körsbärstomater
några kvistar färsk timjan
3 ägg
3 dl grädde

Låt smördegen tina och dela sedan varje platta i två delar. Klä pajformarna med smördegen. Tryck upp smördegen mot kanten på formen. Fördela ost, oliver, halvor av tomater samt någon kvist timjan i varje pajform. Vispa ihop ägg och grädde och häll i formarna. Grädda i 225 grader i ca 20-30 minuter, eller tills äggstanningen har stannat och fått fin färg.  

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Det hsr blivit något fel med ditt recept, kan ej se :( Sugen på att testa, ser supergoda ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad tråkigt! Jag har testat det på flera olika datorer och kan inte hitta något fel. Hoppas att du kan se receptet nu.

      Radera

Skriv ut