5 augusti 2012

Underbart god pasta med salami, pinjenötter och ricotta

Godkväll! Här kommer receptet på den sagolikt goda pastan jag gjorde igår kväll! Den är inte en exakt kopia på den jag åt på Vapiano, men ganska snarlik. Där hade de dock ruccola istället för spenat. Jag kunde inte heller motstå att blanda ner några soltorkade tomater i min variant :) Har ni smakat de som är lätt soltorkade? Åh, de är så goda! Köpte små söta körsbärstomater som var lätt torkade, helt ljuvliga i smaken.Till 2-3 portioner
1 fpk färsk tagliatelle
mycket olivolja och lite smör att steka i
1 vitlöksklyfta
0,5 gul lök
0,5 liten chilifrukt
100 g god salami (jag använde en italiensk lantsalami)
0,5 dl pinjenötter
70 g spenat
0,5 dl vitt vin
0,5 burk lätt soltorkade körsbärstomater
parmesan
ricotta

Hacka lök och vitlök. Skär en liten bit av en chilifrukt, jag tog en halv av en väldigt liten frukt. Kolla så att inga frön är med. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs löken och chilin. Tillsätt salami, pinjenötter och spenat. Låt fräsa i några minuter. Plocka upp chilibiten. Tillsätt vitt vin och körsbärstomater och låt fräsa några minuter till. Koka under tiden pastan. När den är klar blanda den med salamifräset. Servera med riven parmesan och en rejäl klick ricotta på toppen. Supergott!

4 kommentarer:

 1. Var oxå på Vapiano i helgen och åt samma rätt.

  Googlade på receptet för att se om det fanns ett färdigt eller om jag skulle utgå från vad jag åt och såg vid tillagningen - så hittade jag din blogg.

  Väldigt trevlig även om jag inte har läst allt. Får nog bli ett bokmärke på den. Tack för receptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad kul att du gillar bloggen! Hoppas att pastan blir bra! Berätta gärna om du kommer på något annat som får pastan ännu bättre :)

   Radera
 2. Vad använder du för ricotta?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker pastan var gör bra!!

  SvaraRadera

Skriv ut