29 september 2012

Gratinerad chèvre med honung och rostade valnötter

Godkväll! Har haft en riktigt produktiv dag idag. Så skönt! Tapetserat, varit i affärer och kollat möbler, lagat en riktigt god middag och hunnit med en myskväll med film och choklad :)

Lördagskänslan infann sig när jag stod och lagade mat och drack ett glas vin, då kände jag att en förrätt vore på sin plats :) Det blev såklart en enkelt fixad gratinerad chèvre med honung och rostade valnötter och solrosfrön. Den absoluta favoritförrätten! Så enormt gott!Lägg en ganska rejäl bit chèvre, ca 1-1,5 cm på en skiva bröd. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter eller tills osten har smält lite och fått lite färg. Rosta valfria nötter eller frön i en torr stekpanna tills de får lite färg. Passa dem noggrant, de blir lätt brända. Vid servering, ringla över lite flytande honung och strö över de rostade nötterna. Servera gärna tillsammans med några salladsblad.

Jag återkommer med varmrätten imorgon. Det blev en väldigt lyckad improviserad kycklingrätt som jag bara måste skriva ner för att komma ihåg :) Superdupergod!

Sov så gott!

1 kommentar:

  1. Hur gratinerade du den? Grader? Hur länge? Alla ingredienser på innan du sätter in i ugnen? Frågor från en köksamatör som jag:)
    Kram maria

    SvaraRadera

Skriv ut