3 oktober 2012

Kycklinggratäng med salami, purjolök, paprika och ädelost

Ja, här kommer då äntligen receptet på varmrätten vi gjorde i lördags. Tre dagar för sent :) Herregud, jag är så trött på kvällarna och har så mycket att fixa med så bloggandet har fått stå åt sidan några dagar.

Kycklinggratängen blev grymt god och jag bara älskar ugnsbakad sötpotatis. Tyvärr är det ingen maträtt som gör sig särskilt bra på bild. Men håll tillgodo och testa receptet för det blev mycket gott!

Till fyra ganska stora portioner:
600 g kycklingfilé
100 g salami
1 paprika
0,5 liten purjolök
100 g ädelost
2 dl grädde
2 dl crème fraîche

Skär kycklingen i bitar och stek i lite smör tills de är genomstekta. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Strimla salamin och skär paprikan och purjolök i bitar och strö över kycklingen. Smula över ädelosten. Vispa ihop grädde och crème fraîche och häll blandningen i gratängformen. Ställ in i ugnen för att gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med potatis och en god sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut