24 september 2012

Supergod sallad med getost, honung och solrosfrön samt getoströra med mynta och lime

Oj, det var några dagar sedan det blev ett inlägg nu... Att renovera ett vardagsrum tar mycket kraft och energi... Tyvärr har det även inneburit en hel del hämtmat den här helgen... Inte något som jag gillar, men ibland är det skönt att slippa laga mat...

Idag när jag kom hem blev det åtminstone ett halvdant försök till matlagning. Visserligen färdiga lammfärsbiffar från frysen, men de fick sällskap av en supergod och mycket passande sallad samt en getoströra som inte gick av för hackor :) Både sallad och getoströra är tips från två kära vänner, tack för inspirationen!

Jag var faktiskt väldigt skeptisk till getoströran, tycker oftast att man gör bäst i att lämna getosten för sig själv. Den är så galet god utan en massa andra smaker :) Men jag får allt lite motvilligt medge att det här faktiskt var urgott! Det kommer jag definitivt att göra fler gånger!


Salladen innehöll följande:
isbergssallad
rödlök
avokado
färsk getost
solrosfrön
lite olivolja, vitvinsvinäger, flytande honung samt salt och peppar

Getoströran innehöll:
chèvre
crème fraîche
torkad mynta
rivet limeskal

Jag har inga mått, här gäller det att smaka av och testa sig fram :)

1 kommentar:

  1. Haha, men du vågade testa iallafall! Jag SA ju att den var god!!! Kram kram/ Jess

    SvaraRadera

Skriv ut