16 september 2012

Vit chokladpannacotta med mini-Oreos

Vilken söndag. Har städat och fixat mest hela dagen... Förutom för en hel del tid i telefonen vill säga... Det blir lätt så när man har nära och kära på långt avstånd :) På kvällskvisten har jag lagat en riktigt god och höstig middag. Får berätta mer om den imorgon. Nu till gårdagens efterrätt som var en vit chokladpannacotta. En av våra absoluta favoriter! Det är verkligen superenkelt att göra och eftersom man kan förbereda den långt i förväg är den perfekt att bjuda på när man ska ha gäster.

Oftast brukar jag servera pannacottan med en hallonsås eller färska bär, för recept på hallonsåsen klicka här. Igår garnerade jag dock pannacottan med hackad mjökchoklad och mini-Oreos. Det blev verkligen en helt ljuvlig kombination med de crunchiga kakorna och den lena, krämiga pannacottan. Jättegott! Och hittar man inte mini-Oreos, kan man ju hacka andra småkakor och strö över.


Till 4 portioner
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk socker
100 g vit choklad

Garnering:
Hackad mjölkchoklad
Mini-Oreos

Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde och mjölk. Hacka chokladen i grova bitar och rör ner den och sockret i gräddmjölken. Rör om tills chokladen har smält. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i chokladsmeten. Häll upp i vackra glas och låt stelna i kylskåp i minst 6 timmar. 

2 kommentarer:

  1. Det här såg riktigt gott ut! Här kikar jag in, finns mycket inspiration att hämta. Du är så duktig :-)
    Hoppas allt går bra för er på Engelska Skolan och jag hörde av lillebror att han fått dig som fransklärare, jag blev så glad!!!! Han kommer att lära sig massor :-)
    Hoppas också på att kunna hälsa på en dag. Tills dess, ha det bra!
    MVH Ali Inan El-Naggar, gammal elev, utgångsår 2010

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ali!
      Vad kul att du tittar in här! Och tack för de fina orden :)
      Det går bara bra här på engelska skolan, men jag saknar så klart fortfarande den bästa fransk-gruppen ever :)

      Hoppas att det går bra för dig också! Kom gärna och hälsa på, det vore roligt att se dig!

      Radera

Skriv ut