13 februari 2013

Chokladmuffins med dumle

Oj, vilken trötthet! Jag har varit ute i slalombacken med mina elever hela dagen. Helt underbart, men också väldigt utmattande :)

Ikväll har jag bakat en hel massa spännande saker. Tänkte visa er vad jag har lyckats åstadkomma imorgon. Idag nöjer jag mig med att tipsa om dessa chokladmuffins med dumle som jag bakade förra veckan till mina närmsta kollegor. Vi hade slitit och jobbat hårt med nationella prov i svenska och jag tyckte att vi var värda lite gofika :) Nu är det bara rättningen kvar... Kan nog behövas lite fika då också kanske :)

Till 12 muffins
150 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 st dumlekolor

Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner i muffinssmeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Klicka ut smeten i formarna och stick ner en dumlekola i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills dina muffins är torra inuti (prova med en provsticka).

Dekorera gärna med en chokladfrosting. Jag gjorde följande:
50 g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
3-4 dl florsocker

Rör samman alla ingredienser till en slät smet. Ta så mycket florsocker som du tycker blir bra för såväl konsististens som smak. Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med lite riven vit choklad.

Sov så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut